Skulpturer på kartet

14jun

Os Orienteringsklubb har kartlagt skulpturene i Os i samarbeid med skulptør Arne Mæland.

Siden 1999 har Os kulturutvikling arrangert Os Internasjonale Skulptursymposium. Kunstnere møtes og noen av skulpturene de lager blir igjen i Os. Vet du hvor mange det er?

Vi har kartlagt over hundre skulpturer, sier Tommy Sævareid fra Os Orienteringsklubb. Han har besøkt alle figurene og markert dem på kartet som er gratis tilgjengelig for alle:

De fleste skulpturene står på offentlig grunn og kan sees på nært hold. Men noen av dem står også på privat grunn, for eksempel hager. Vær vennlig å respektere privat grunn og at du må nøye deg med å betrakte skulpturene hensynsfullt fra veien.

Det kan være ennå flere skulpturer enn det som er kartlagt. Har du informasjon om skulpturer som bør være med på kartet? Gi oss et tips på epost til kart@osok.no.

Kanskje kommer det ennå flere skulpturer til Os i sommer. 18.juni til 1. juli 2023 er det klart skulptursymposium 2023 i Vognhallen på Osøyro. To av skulptørene som kommer er fra Os.


Bli medlem!

Os Orienteringsklubb (Os Ok) er idrettslaget for deg som liker å løpe i skog og mark. Vi ønsker oss mange medlemmer på alle nivå. Om du vil gå på tur, bidra i et sosialt miljø eller om du vil bli så god som du kan, vi har plass til deg. Vi har treninger for nybegynnere og viderekommende. Om du er ute etter å presse deg til det maksimale eller om du vil være med som en mosjonist så har vi tilpasset treningsøkter til ulike nivåer.

Dersom du kunne tenke deg å begynne med orientering kan du trykke på knappen under og sende oss informasjon om deg selv!