Synfaringskurs ved Knutabruo

23sep

Mandag og tirsdag kunne turgåarar observere 6 vaksne som gjekk rundt i skogen og teikna på autsida av Knutabruo.

Gunnar Gytri frå Førde var instruktuktør for 5 medlemmer i Os Ok. Gunnar er noko så sjelden som ein profesjonell kartteiknar som lever av å lage orienteringskart.

Kurset bidrar til å auke klubbens kartkompetanse og bidra til at vi får fleire og betre orienteringskart. Første kartet deltakarane går laus på er eit nytt og utvida kart over Prestegardsskogen. Kartet vil være nyttig for klubben, og i tillegg komme til nytte både ved Os Ungdomsskule og Os Gymnas. Planen er og at det skal bli tur-orientering på det nye kartet til våren og truleg ein konkurranse med deltaking frå heile Bergensområdet neste haust.

Bilete frå synfaringa.

Kursdeltakarar (f.v): Turid Rognsvåg, Steinar Danielsen, Ingvar Auflem, Espen Rognsvåg og Tommy Sævareid

Denne steinen tok vi med. Men kor skal den teikast inn på kartet?

Gunnar forklarer: AT Knutabruo ikkje korrekt teikna inn på grunnlagskarta overraska fleire av kursdeltakarane. Her må alt kontrollerast.

NRK sin reportasje om korleis Gunnar Gytri lagar orienteringskart.Bli med!

Os Orienteringsklubb (Os Ok) er idrettslaget for deg som liker å løpe i skog og mark. Vi ønsker oss mange medlemmer på alle nivå. Om du vil gå på tur, bidra i et sosialt miljø eller om du vil bli så god som du kan, vi har plass til deg. Vi har treninger for nybegynnere og viderekommende. Om du er ute etter å presse deg til det maksimale eller om du vil være med som en mosjonist så har vi tilpasset treningsøkter til ulike nivåer.

Dersom du kunne tenke deg å begynne med orientering kan du trykke på knappen under og sende oss informasjon om deg selv!

Bli medlem!

Lik Oss

Vår Facebookgruppe

Bli med i vår facebookgruppe

Støtt Oss

Grasrotandelen