Turorientering med opplæringstilbud

8apr

Os Orienteringsklubbs turorientering er klar til påske. Nytt av året er tilbud om opplæring tre lørdager i vår. Da vil representanter fra klubben gi kort opplæring ved behov og slå følge rundt på noen av årets turorienteringsposter. 

– Vi håpar på fint ver i påska slik at folk kan komme seg ut og få fine turopplevingar i nærmiljøet, seier ny leiar i Os Orienteringsklubb sin tur-O komite, Anita Lindvik-Sævareid.

Hun forteller at det er lagt ut til sammen 71 poster i områdene Halhjem, Lunde, Kuhnle/Moberg og Bjånes. Klubben har laget turforslag på både vei og sti for både nybegynnere og de som har prøvd orientering før men som føler seg litt rustne. 

– Turorientering er turvarianten av orienteringsporten der en skal finne ta ut veivalg og finne postmarkeringer i terrenget ved hjelp av kart og kompass, legger leder i Os Orienteringsklubb, Steinar Danielsen til.

Postene i skogen er tradisjonelle hvite og orange flagg, nær bebyggelse er det orange stolper og i urbane strøk virituelle poster med fotografier som skal gjenkjennes. Det er en morsom lek for barn i alle aldre. Postene kan tas i akkurat det tempo, den rekkefølge eller det omfang en selv ønsker, alene eller sammen med andre. 

Det er blant annet tre grønne turer som er både gratis, lette og velegnede for nybegynnere. De egner seg også for rullestol, barnevogn og sykkel.  Kart kan lastes ned både på turorientering.no og i appen Turorientering som begge er pusset opp til sesongstart. I tillegg kan papirkart kjøpes hos Falk Sport på Amfi Flåten og Jernia Sælen på Osøyro.

Opplegget er klart til bruk og salg lørdag 9. april. Opplæring og følge tilbys:

  • lørdag 9/4 kl 1200 fra turparkeringsplassen på Bjånes/Moldaneset
  • lørdag 23/4 kl 1100 fra Kiwi Moberg
  • lørdag 30/4 kl 1200 fra parkeringsplassen nord-øst for Lunde barneskule

Se også Aktivitetsplan våren 2022 for flere orienteringsaktiviteter i Os.


Bli medlem!

Os Orienteringsklubb (OS OK) er idrettslaget for deg som liker å være i skog og mark. Vi ønsker oss mange medlemmer på alle nivå. Om du vil gå på tur, bidra i et sosialt miljø eller om du vil bli så god som du kan, vi har plass til deg. Vi har treninger for nybegynnere og viderekommende. Om du er ute etter å presse deg til det maksimale eller om du vil være med som en mosjonist så har vi tilpasset treningsøkter til ulike nivåer.

Dersom du kunne tenke deg å begynne med orientering kan du trykke på knappen over og sende oss informasjon om deg selv!