Vellukka orienteringsløp på Lepsøy

1nov

Over hundre orienteringsløpere deltok søndag 3.oktober i kretsløpet som Os Orienteringsklubb arrangerte fra Kongshaug musikkgymnas på Lepsøy. Løpet var finale i kretsrankingen for sesongen og gikk på nylaget kart. 

– Løypelegger Anders Tønnessen Rød har lagt ned mye arbeid i å lage løyper som gir løpere på alle nivåer god mestringsfølelse, sier løpsleder Steinar Danielsen som også har tegnet kartet. Tilbakemeldingen fra deltakerne var at både kart og løyper var bra og flere har allerede ønsket seg tilbake de trollske skogene på øya.

Det finnes trær i mange trollske formasjoner på Lepsøy. Foto: Anders Tønnessen Rød.

Nybegynnere og barn får tilrettelagte løyper til deres ferdighetsnivå. Klubbens barne- og ungdomsløpere gjennomførte på en god måte. En av dem var Nora Ruth Wikestad som har fulgt klubbens ukentlige treninger en stund. Se aktivitetsplanen for oversikt over høstens treninger (http://www.osok.no/wp-content/uploads/2021/09/Aktivitetsplan.pdf).

– Det gikk bra i dag, forteller Nora og viser på kartet hvor hun har løpt til mor og lagleder for klubbens ungdommer, Venla Arponen Snilstveit. Orientering er en familieidrett der foreldre og barn kan delta side om side. 

Mor og datter diskuterer kart og løype etter målgang.
Venla Arponen Snilstveit og Nora Ruth Wikestad.
Fotograf: Kjetil Wikestad

Mange orienteringsfamilier hadde funnet veien til Lepsøy. Dette var første kretsløpet etter at koronarestriksjonene ble hevet.

– Selv om det har vært mulig å drive med orienteringsløp under korona, var det tydelig at mange satte pris på å komme tilbake til en åpen arena og diskutere veivalg og bommer også med løpere utenfor egen kohort , avslutter Steinar Danielsen

Resultater og kart fra løpet finner du på https://eventor.orientering.no/Events/Show/13763

Stian Lien og Daniel Skår hentet premiene sine i premieteltet etter løpet. Foto: Tommy Sævareid


Bli medlem!

Os Orienteringsklubb (Os Ok) er idrettslaget for deg som liker å løpe i skog og mark. Vi ønsker oss mange medlemmer på alle nivå. Om du vil gå på tur, bidra i et sosialt miljø eller om du vil bli så god som du kan, vi har plass til deg. Vi har treninger for nybegynnere og viderekommende. Om du er ute etter å presse deg til det maksimale eller om du vil være med som en mosjonist så har vi tilpasset treningsøkter til ulike nivåer.

Dersom du kunne tenke deg å begynne med orientering kan du trykke på knappen under og sende oss informasjon om deg selv!