Over 100 fikk opplæring i orientering

22aug

August har vært opplæringsmåneden for Os Orienteringsklubb. Over100 personer i Os har fått opplæring i kart og kompass.

Først ut var Friluftsskulen som Os Rotary og Os Røde Kors arrangerer for barn 10-13 år i sommerferien. De 24 barna fikk både teoretisk og praktisk opplæring av tre instruktører fra OS OK. På grunn av uværet «Hans» ble praksisen gjennomført på Hegglandsdalen nedlagte barneskule. Det var full fart med stjerneorientering, brikkeløp og trolleken til stor glede for barna. Utrolig hvor fort barn lærer å forstå et kart og finne frem på egenhånd.

Så spurte Flyktningetjenesta i Bjørnafjorden kommune om OS OK kunne lære flyktningene om orientering. De tre instruktørane fra klubben ga en introduksjon til orientering på tur i nærområdet. De 42 flyktningene fikk prøve seg på enkel stjerneorientering i skolegården til Os barneskule før de bevertet seg selv med vafler. Etterpå fikk de en introduksjon til Stolpejakten og fikk selv prøve seg på stolpene i Os sentrum. Mange tok konseptet raskt og har funnet mange stolper på egenhånd.

Til sist hold OS OK i samarbeid Norges Orienteringsforbund skoleprosjekt praktisk kurs i orientering og kartforståelse for ansatte i skolen – i tråd med læreplanmålene. Fra Borgafjell barneskule og Søfteland skule stilte med 30 lærere. Etter en kort orientering om hvilke ressurser som er tilgjengelig fikk lærerne prøve praktiske øvelser i skolegården med stort engasjement. Begge skolene fikk en sekk med utstyr til bruk i undervisningen samt nytt orienteringskart over skolegården sin laga av OS OK. Både aktiviterer og kart er fritt tilgjengelig på o-skolen.no og skoleorientering.no.

PS. I oktober fikk også 10 medlemmer av Os Røde Kors Hjelpekors også opplæring i kart og kompass. Først en teoretisk introduksjon til kart, kompass og orientering i både dagslys og mørke. Nyttig er mapant.no som gir hjelpekorset tilgang til detaljerte kart i hele området. Så en times praksis i både lys og mørke.


Bli medlem!

Os Orienteringsklubb (OS OK) er idrettslaget for deg som liker å være i skog og mark. Vi ønsker oss mange medlemmer på alle nivå. Om du vil gå på tur, bidra i et sosialt miljø eller om du vil bli så god som du kan, vi har plass til deg. Vi har treninger for nybegynnere og viderekommende. Om du er ute etter å presse deg til det maksimale eller om du vil være med som en mosjonist så har vi tilpasset treningsøkter til ulike nivåer.

Dersom du kunne tenke deg å begynne med orientering kan du trykke på knappen over og sende oss informasjon om deg selv!