Sesongen avsluttet med poengorientering

13nov

For tredje året avsluttet Os Orienteringsklubb sesongen med poengorientering for alle. Både medlemmer og turorienterere var invitert. Etter løpet var det friluftsbankett med merkeutdeling og grilling ved Knutabruo.

Poengvinner Mons-Egil og turorienterer Marie.
Poengvinner Mons-Egil og turorienterer Marie i finværet ved Knutabruo.

Mons-Egil Lien trakk lengste strået og fikk flest poeng av alle. Han fant alle postene i den blå C-løypen og fikk bonuspoeng for å være tidlig tilbake i mål. Beste dame var Turid Rognsvåg i den sorte AK-løypen. De kan titulere seg som klubbmestere frem til neste års dyst. Premien var Oboka 2023 der Os Orienteringsklubb omtales med tekst og bilder på side 218. Espen Rognsvåg hadde laget løypene på kartet i Prestegardskogen.

Turorienterere og ivrige stolpejegere var også invitert og på banketten ble også årets turo-merker utdelt. Turorientering og poengorientering har mange likheter. Håpet er å kunne smitte turorienterere med O-dilla (Mania Orientalis Gravis).

Poengorientering for alle er en inkluderende orienteringsøvelse utviklet av Os Orienteringsklubb. Det er åpent for andre klubber å bruke øvelsen og Norges Orienteringsforbund har lagt ut beskrivelse som en den i aktivitetsbanken for orientering. I denne øvelsen kan alle konkurrere med alle uavhengig av hvilket orienteringsteknisk nivå en er på. De erfarne og trente løperne må bare finne flere og vanskeligere orienteringsposter enn nybegynneren. I tillegg passer det fint at alle kommer i mål samtidig slik at pølsene ikke blir kalde. Kartet med alle de 14 postene for den lilla AL-løypa finner du i Eventor.


Bli medlem!

Os Orienteringsklubb (OS OK) er idrettslaget for deg som liker å være i skog og mark. Vi ønsker oss mange medlemmer på alle nivå. Om du vil gå på tur, bidra i et sosialt miljø eller om du vil bli så god som du kan, vi har plass til deg. Vi har treninger for nybegynnere og viderekommende. Om du er ute etter å presse deg til det maksimale eller om du vil være med som en mosjonist så har vi tilpasset treningsøkter til ulike nivåer.

Dersom du kunne tenke deg å begynne med orientering kan du trykke på knappen over og sende oss informasjon om deg selv!