Stolpejakten

30mar

Os Orienteringsklubb har inngått samarbeid med Os Pensjonistforening for å arrangere Stolpejakten i Bjørnafjorden.

Os Pensjonistforening står som arrangør og tar hånd om det administrative, som kontakt med Stolpejakt-stiftelsen og sponsorer. Osok har tatt seg av løypesetting og utplassering av stolpene.

Stolpejakten er landsomfattende, i 2023 vil det være satt ut 15 000 stolper over hele landet. Det er laget en egen app som brukes for å registrere stolper, man får poeng etter vanskelighetsgrad på stolpene: grønn, blå, rød og svart. Halvparten av stolpene skal være grønne, det vil si at de er tilgjengelig for rullestolbrukere. Vanskegraden er generelt noe lavere enn i vanlig orientering.

Det blir satt ut 60 stolper i år, de fleste sentrumsnære. Oppstart blir 1. april, inntil videre er sluttdato satt til 15 oktober.

Bjørn Sivertsen er leder for Os Pensjonistforening, her sammen med Anita Sævareid og Alis Skår i TurO-gruppen.


Bli medlem!

Os Orienteringsklubb (Os Ok) er idrettslaget for deg som liker å løpe i skog og mark. Vi ønsker oss mange medlemmer på alle nivå. Om du vil gå på tur, bidra i et sosialt miljø eller om du vil bli så god som du kan, vi har plass til deg. Vi har treninger for nybegynnere og viderekommende. Om du er ute etter å presse deg til det maksimale eller om du vil være med som en mosjonist så har vi tilpasset treningsøkter til ulike nivåer.

Dersom du kunne tenke deg å begynne med orientering kan du trykke på knappen under og sende oss informasjon om deg selv!