Berøringsfri turorientering klar til bruk

3apr

Os Orienteringsklubbs turorienteringsopplegg er klart til bruk. Turorientering er tur med kart og kompass i nærheten av Os for hele familien. Postene er berøringsfrie og du velger selv når og hvordan du vil finne dem. Opplegget kan i sin helhet kjøpes og brukes på nett eller i app. I tillegg er papirutskrift av kartene til salgs i flere butikker.

Turorientering ble trukket frem på Dagsnytt på NRK som en god tur- og trimaktivitet nå i disse smittetider og vi er glad for at vi kan tilby denne aktiviteten  i Os.

Husk likevel de generelle rådene for å begrense korona-smitte:
Ikke gå mange i lag
Hold avstand dersom du møter andre på turen
Følg tilrådde hygieneregler: Vask hendene, host i albugen, og unngå berøring av postene

I år har vi satt ut poster i Prestegardskogen og på Halhjem. Der er poster og løyper tilrettelagt for både nybegynnere og erfarne. I tillegg har vi foto-orienteringsposter på Osøyro».

Foto-orienteringspostene på Osøyro har temaet «vann og ruskevær», forteller turorienteringsansvarlig Marie Pontoppidan. Hun jobber til daglig som klimaforsker og har fotografert stormen Elsa nå i vår. Orienteringskartet viser hvor alle bildene er tatt og deltakeren må finne ut hvilket bilde som er tatt på hvilken post. Forhåpentligvis blir været mindre ruskete i påska.

Postene i turorientering henger ute til oktober og kan tas når som helst. Noen velger å ta mange poster på en lang tur og noen tar få poster om gangen for å få mange turer. På hvert sted er det en gratis grønn tur. Grønne turer er svært lette og kan være en fin begynnelse for de som har lyst til å prøve seg. I tillegg er det mulig å ha med barnevogn eller rullestol på disse turene.

Os Orienteringsklubbs turorientering selges
* på turorientering.no/osok
* i appen Turorientering (for IOS og Android)
* hos Stadion Sport på Amfi Flåten, Jernia Sælen på Osøyro og Butikk Buena i Lysekloster

Kontakt:
Steinar Danielsen, leder Os Orienteringsklubb, tlf 483 61 248
Marie Pontoppidan, turorienteringsansvarlig, tlf 975 73 215


Bli medlem!

Os Orienteringsklubb (Os Ok) er idrettslaget for deg som liker å løpe i skog og mark. Vi ønsker oss mange medlemmer på alle nivå. Om du vil gå på tur, bidra i et sosialt miljø eller om du vil bli så god som du kan, vi har plass til deg. Vi har treninger for nybegynnere og viderekommende. Om du er ute etter å presse deg til det maksimale eller om du vil være med som en mosjonist så har vi tilpasset treningsøkter til ulike nivåer.

Dersom du kunne tenke deg å begynne med orientering kan du trykke på knappen under og sende oss informasjon om deg selv!